• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/Matematigi-Seviyorum-I-Love-MATH-289961707726580/?fref=ts
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905362762004
  • https://twitter.com/matematigisev
  • https://www.instagram.com/m.can.hoca
  • https://www.youtube.com/channel/UCUdFgsnBKN2zwyHgPkt7WuQ
Konu Anlatımları
Takvim
2012 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı -PYBS Başvurusu Hakkında

2012 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı -PYBS Başvurusu Hakkında

MEB'den edinilen bilgiye göre, PYBS, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıfların; 10 Haziran 2012, 8 . sınıfların 09 Haziran 2012 tarihlerinde Türkiye saatiyle saat 10.00’da, merkezi sistem sınavı olarak MEB YEĞİTEK tarafından yapılacaktır.

PYBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen bazı ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te yapılacaktır.

5, 6, 7,8, 9, 10 ve 11. sınıfların sınav başvurusu; 12-23 Mart 2012 tarihlerinde yapılacaktır.

8. sınıf öğrencileri için ayrıca PYBS yapılmayacak olup, bu öğrencilerin SBS puanı PYBS puanı olarak kullanılarak yerleştirme işlemleri yapılacaktır.
Günün Fırsatı

Öğrenciler “PYBS e-Kılavuzu”na ve ilgili mevzuata, http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr adreslerinden ulaşabilecektir.

Sınav başvurusunun yapılabilmesi için öncelikle öğrencinin e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesi, Açık İlköğretim Okulu, Meslekî Açıköğretim Lisesi öğrencileri ve Özel Eğitim İş Okullarına devam edenler; parasız yatılılık ve bursluluktan yararlanamazlar.

Tutuklu ve hükümlü öğrenciler parasız yatılılık ve bursluluk sınavına başvuramazlar.

Özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler PYBS’ye müracaat edebilirler; ancak sınavı kazananlar MEB’e bağlı resmî ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenimlerine devam etmeleri halinde bu haklarından yararlanabilirler.

Parasız yatılılık ve bursluluk kaydını kayıt süresi içerisinde yaptırmayan öğrenci bu haklarından vazgeçmiş sayılır.

Parasız yatılılığa hak kazandığı okula süresi içinde parasız yatılı kaydını yaptırmayan öğrencilerin ilgili yönetmelik gereğince bursluluktan yararlandırılmaları mümkün değildir..

BAŞVURU ŞARTLARI

a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b. Parasız yatılı olarak öğrenim göreceği kurumda öğrenci olmak veya mevzuatta belirlenen kayıt şartlarını taşımak.

c. Uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendirenler hariç olmak üzere bulundukları sınıfta bir yıllık olmak.


ç. Ortaöğretim kurumlarında, sınavın yapıldığı ders yılında okuldan tasdikname ile uzaklaştırma veya daha ağır bir ceza almamış olmak

d. Parasız yatılılığı tercih etmek için hâlen;ƒ İlköğretim okullarının 8., Ortaöğretim okullarının hazırlık sınıfı hariç olmak üzere 9, 10 ve 11. sınıflarında öğrenim görüyor olmak,ƒ Meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarının 10 ve 11. sınıflarında okuyan öğrenciler için tercih edeceği pansiyonlu okullarda öğrenim gördüğü meslek alanı/dalı bulunmak.

e. Bursluluğu tercih etmek için hâlen;ƒ İlköğretim okullarının 5, 6, 7 ve 8.,ƒ Ortaöğretim okullarının hazırlık sınıfı hariç olmak üzere 9, 10 ve 11. sınıflarında öğrenim görüyor olmak.


f. Maddî imkânlardan yoksun bulunmak, Bunun için ailenin yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2012 Malî Yılı için tespitedilen 5.400 TL (beşbindörtyüz TL)’ yi geçmemesi gerekir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Yurtiçinde e-Okul Sistemine Kayıtlı Okullardan Yapılacak Başvuru İşlemleri

a. Başvuruyla ilgili tüm iş ve işlemler http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ile https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden yapılacaktır.

b. 5, 6, 7,8, 9, 10 ve 11. sınıfların sınav başvurusu; 12-23 Mart 2012 tarihlerinde yapılacaktır.

c. Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrenim gördüğü okulmüdürlüğünde sınav başvurusunu ve okul tercihlerini yapacaktır.

ç. Başvurunun yapılabilmesi için öğrenci velisi okul müdürlüğüne “ Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyanname (Ek-1)” ve ekleri ile kontenjandan başvurabilecek öğrenciler için; “2012 PYBS Başvuru Talep Formu ve YİBO Tercih Formu (Ek-2)” formunu doldurarak başvurusunu yaptıracaktır.

d. Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Başvuru işlemi yapılırken öğrenciyle ilgili e-Okul sisteminden alınan bilgiler velisi tarafından kontrol edilerek (adı/soyadı, baba adı, cinsiyeti, doğum yeri, doğum tarihi, özel hizmet alma(özür) durumu, alanı/dalı, sınıfı) varsa yanlışlıklar başvurudan önce düzeltilecektir.

SINAV GİRİŞ BELGESİ

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar için 28 Mayıs 2012 tarihinde e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından kesinlikle renkli olarak alınacak, mühürlenip imzalandıktan sonraöğrenciye teslim edilecektir.

Öğrencilere sınav giriş belgesi ayrıca posta yoluyla gönderilmeyecektir.

>>>Bu Bilgileri (2012 PYBS KILAVUZU) mp3 formatında daha detaylı dinlemek için TIKLAYINIZ


Günün Fırsatı

  
6481 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Instagram Sayfamız
Anket
15-5.3 işleminin sonucu kaçtır?
Facebook Sayfamız
Hava Durumu